Klassisk ansiktsbehandling

Ansiktsbehandlingar är inte bara en rengöring av ansiktet utan även en chans att slappna av och ta hand om dig själv och din hy med återkommande ansiktsbehandling. En ansiktsbehandling är något som passar alla och ett av de bästa sätten att ta hand om din hy men det är inte lätt att göra en komplett ansiktsbehandling hemma och där är det bra att veta vart du kan gå för experthjälp.

Läs mer

Bästa ansiktsbehandling Stockholm

Sveriges Skönhetscenter

För en proffsig, djuprengörande med pormask-tömning och verkligen avslappnande ansiktsbehandling i Stockholm kan vi varmt rekommendera salongerna som ingår i Sveriges Skönhetsscenter. De har ett väldigt stort utbud av skönhetsbehandlingar och ansiktsbehandling man verkligen kan njuta av på sina fyra salonger i Stockholm. Särskilt när det kommer till klassisk ansiktsbehandling. Södermalm är deras modernaste salong i Stockholm men deras största ligger i Sundbyberg.

Beauty Lounge

Beauty Lounge på Kungsholmen i Stockholm har bra och kunnig personal som kan styra ansiktsbehandlingen efter din huds behov efter en hög standard. För dig som inte har så stort behov av en djuprengöring har de en ”expressbehandling” som hoppar över ett par steg och fokuserar i stället på avkopplingen.

Grand Hôtell

Grand Hôtell i Stockholm nära Kungsträdgården har ett underbart skönt ansiktsbehandlingsprogram som heter ”Tailor-Made Facials by Johanna Vargas”. I programmet letar de upp utvalda tekniker och produkter för varje hudtyp efter dina behov. Vare sig du behöver ge nytt liv till din hud, ta bort mörka ringar under ögonen eller bara stoppa ålderns tecken kan de hjälpa dig. Det enda negativa med behandlingen är det höga priset.

Ansiktsbehandling män

Ansiktsbehandling för män är inte längre något ovanligt och de flesta ansiktsbehandlingar kan lätt anpassas för mäns hudtyper. Det är ett par saker som är annorlunda med ansiktsbehandling för män jämfört med en anpassad för kvinnor. Då män i regel inte använder lika mycket smink som kvinnor har de en något lättare hud att rengöra vid ansiktsbehandling. Män har dock i regel torrare och mer irriterad hud vid skäggområdet som behöver speciell omtanke och det är viktigt att det inte används för mycket medel som kan torka ut huden.

Vanliga frågor

Vad kostar ansiktsbehandling?

En klassisk ansiktsbehandling kostar från 850 kr för en 60 minuters behandling. Den övre gränsen är beroende på salong och om du kanske vill ha en mer avancerad ansiktsbehandling så som boost, glow eller anti-age.

Vad är klassisk ansiktsbehandling?

I en klassisk ansiktsbehandling ingår generellt rengöring, peeling, behandling med ånga, portömning, och en dränerande och avslappnande ansiktsmassage. På de flesta ställen ingår även en avslutande mask och ibland en behandling med hudvårdande specialampull. Såklart skiljer det sig ibland lite från salong till salong men de flesta följer den mallen.

Vad är pormaskar?

Pormaskar är små mörka upphöjningarna du kan ha på huden i dina porer. De uppstår för att dina hårsäckar eller hudporer har täppts igen av något, ofta av döda hudceller, smuts eller talg. Pormaskar är vanligast i ansiktet men även vanliga på bröstet, ryggen och axlarna.

Bara för att smuts är en faktor till att pormaskar uppstår behöver det inte betyda att någon som har pormaskar är ofräsch, det är oftast bara lite smuts eller smink som fastnat i talgen som finns naturligt i huden. En stor orsak till pormaskar är om du har fet hud av någon anledning men hormoner och ålder spelar också stor roll för hur de uppstår.

Hur får man bort pormaskar?

Pormaskar kan du ofta behandla hemma genom regelbunden rengöring, peeling, skrubb och att använda rätt tvål i duschen. Tänk på att om du rengör huden för väl med för starka medel och aggressiv skrubbning kan du ta bort naturliga oljor och ämnen som hjälper din hud och i stället göra situationen värre.

Det kan därför vara bra att låta experter hantera en ansiktsbehandling och det är därför portömning och ångbehandling är så vanligt och populärt på salonger. Om du har stora problem och återkommande pormask så kan du besöka Acnespecialisten.se. Ta bort inkapslade pormaskar och hårda svarta pormaskar kan vara knepigt att göra själv på rätt sätt. Pormaskar är inte samma sak som acne men de kan uppstå och återkomma av liknande anledningar och då är det bra med råd från experter.

Hur hjälper lermask mot pormaskar?

Det kanske känns kontraproduktivt att använda lera för att rengöra porerna men en lermask hjälper väldigt mycket för att fånga talg, olja, smuts och annat från dina porer. Om lermasken innehåller svavel fungerar det väldigt bra för att också bryta ner döda hudceller som är en orsak till pormask.

Hur undviker man pormask?

Generellt så vill du att talgproduktionen ska vara på en bra nivå för din kropp och då kan så enkla saker som regelbunden sömn och avkoppling som massage hjälpa. Såna saker som att inte sova med smink och att inte använda smink eller hudvårdsprodukter med alkohol som kan torka ut huden gör också mycket stor skillnad.